Only Ferry Doedens

Only Ferry Doedens Van hard gevallen naar hard opgestaan 27-10-2022

Al wachtende opende de deuren naar de zaal, een mix van nieuwsgierige giebelende dames en een enkele content creator namen plaats op de toepasselijke rood gekleurde stoeltjes van de theaterzaal.

Ferry oftewel Ferdinand Diego trad dit maal eens niet in zijn rol maar was tot in de puntjes zijn eigen personage. Van serieus tot aan tranen, maar dat volgt later.

Zo begon hij aan zijn eerste verhaal na de coming out van zijn onlyfans account (Ferdinand Diego) durfde hij 2 weken niet buiten te komen. Bang dat de paparazzi al om de hoek klaar lag voor een vernederende shot. 2 weken lang!  Kwam deze beste man, die ik tijdens zijn show heb mogen leren kennen als een gevoelige en oprechte jongeman.. zijn huis niet uit! Hij werd daar zelfs lichtelijk gek van. Op dit punt wil ik graag een bruggetje bouwen.

Een bruggetje Ferry Doedens, de Ferry! De Lucas Sanders van goede tijden.. nu ineens in het hokje van seksobject geplaatst. Zo negatief! Waarom eigenlijk? Waarom mag iemand niet gewoon doen wat hij / zij (non-binair) wil doen? Er wordt niet eens vanuit ervaring maar vanuit een vooroordeel gekeken naar Ferdinand Diego. Het zieligste van het zieligste! zoals Mischa Tydeman mooi vertelde in haar speech tijdens de remaining sex work foto expositie dat plaats vond op de Universiteit voor rechten in Utrecht. Zo vertelde Mischa verder..

“Hoe vaker stereotypen en vooroordelen herhaald worden, hoe dieper deze in ons brein slijten, hoe eerder wij ze gaan geloven. Herhaling wordt herkenning, herkenning wordt bekendheid, en bekendheid kan niet worden onderscheiden van waarheid. Stereotypen en vooroordelen worden voor waar aangenomen.

We zouden willen dat we rationeel zijn, dit zijn we niet, we zijn irrationele wezens. We kunnen nog zoveel wetenschappelijke onderzoeken laten zien die het tegendeel bewijzen, activisten weten,  cijfers overtuigen niet! Verhalen worden wel geloofd. Wie het verhaal vertelt heeft de macht.

De media kan bijdragen aan het verminderen van vooroordelen, stereotypes en stigma. Meer sekswerkers het podium geven en meer verhalen van sekswerkers op tv of in de krant dragen bij aan een completer beeld van de waarheid en werkelijkheid”.  


Verder schreef Mischa tot slot, in haar speech, “Slot Mischa Een toenemende zichtbaarheid van sekswerkers leidt tot normalisering, waardoor de acceptatie in de samenleving voor seksuele diversiteit toeneemt zodat álle mensen, wij allemaal, zodanig geaccepteerd worden, zodat wij ons allemaal daadwerkelijk veilig voelen om openlijk te zijn wie of wát we ook zijn” en zoals Ferry zelf heel mooi verder ging tijdens zijn show: “Ik weet, op een dag gaat alles beter en als het mis gaat dan gaat het maar mis”. 


Net op het moment, na Ferry’s onlyfans coming out verhaal, jij denkt dat het niet schrijnender kan, kan het dat dus wel! Op een dag riep een vriendin ‘troostend / oplossing gericht’ Ferry bij haar en zei “Volgens mij heb jij niet zoveel zelfliefde”. ALSJEBLIEFT ZEG! En hou toch op!! Hoe vaak ik (erotisch masseuse) wel al niet gestopt ben door dit soort vooroordelen, maar toch iedere keer weer terug viel in het werk, waar blijkbaar mijn hart, gevoel en passie toch oprecht liggen.. Zeg jij als vriendin dus eigenlijk tegen een vriend dat hij geen zelfliefde heeft en dus ook geen respect naar zichzelf? Vanuit jouw eigen gebrek aan kennis binnen het vakgebied. Als wij nu eens gaan omdenken dan vind ik dit pas het zieligste van het zieligste ipv de persoon die er voor kiest zijn lichaam te verkopen en iemand met de meest vuilste baan die je kunt bedenken, zoals een putjesschepper of mensen in china die hun lichaam en zelfs hun gezondheid! tussen de (bij 1 inademen) dodelijke chemicaliën (kijk eens de aflevering keuringsdienst van waarde terug van 27 oktober 2022, bamboe) verkopen in ruil voor geld! Zou dat eigenlijk niet veel schrijnender moeten zijn?

Tijdens de show heb ik Ferry leren kennen als een heel mooi en oprecht persoon. Zo gaf hij zelfs eerlijk toe (geschreven in mijn eigen woorden) “Ja, eigenlijk dacht ik gewoon k*t ik ben betrapt. Rukkend in de wastafel, daar in mijn ouderlijk huis in Drachten. Het huis van mijn moeder! Zij die het diepst in mijn hart zit”. Gaf een geweldige mooie boodschap als afsluiter aan zijn show:

“Ik ben bereid om mijn leven voor mezelf te geven en ik hou van mezelf”! “Degene die van zichzelf houdt geeft pas iets kostbaars wanneer die tegen een ander zegt ik hou van jou”.


Verder wil ik persoonlijk nog richting Ferry afsluiten dat je er niet alleen voor staat. Persoonlijk ben heb ik mij in het verleden ook laten tegen houden door de vooroordelen, maar de wereld veranderd. In mijn opinie is het in deze tijd alleen nog de overheid en de gemeente die seksobjecten 😉 tegenwerkt en al lang niet meer de mensheid. Zo heb ik een tijdje meegedraaid bij het geven van dildo party aan vrouwen. Zodra ik ze vertelde wat ik het werk deed zat 90 procent met gespreide ogen van interesse naar mijn verhaal en zeker de helft van de aanwezige, die het beroep stiekem zelf ook wel tot uitoefening zou willen brengen. Ik wil Ferry er graag op wijzen dat er stichtingen zijn zoals waar Mischa Tydeman heeft gesproken, deze heeft zij ook gekoppeld in haar speech die zij online heeft geplaatst op haar website.

Verder wil ik nog naar ieder ander de kanttekening maken, want helaas kwam het verhaal bij Ferry wel daar, dat hij voor goede tijden had gewerkt en in een verslaving terecht is gekomen wat veel geld heeft gekost en hij geen centjes heeft gespaard, hij het puur voor de centjes doet. Ik denk, nee wacht! Ik weet wel zeker dat dit in zijn mooie hoofdje is gesproken door zijn omgeving, want dit is ook wat er in het verleden, toen ik meerdere malen stopte met het werk waar ik zo van hou.. stopte, omdat de buitenwereld om jou heen leeft in een bubbel van vooroordelen in plaats van inlevingsvermogen en ervaring. Echter is het het allerbelangrijkste dat je werk zoekt wat volledig bij jou aansluit. Werk dat je kunt doen vanuit het hart. Werk vanuit passie. Anders gaat het je tegen staan en geld zou dus nooit een beweegreden mogen zijn, maar een leuke bijkomstigheid.

Eigenlijk zouden wij het niet mooi (maar normaal) moeten vinden, maar wat mooi dat er een heel team achter Ferry op het podium stond om hem bij het doen van zijn verhaal bij te staan.

Ferry en team Ferdinand Diego, bedankt voor de goede show! Laat dit weer een nieuwe eyeopener zijn. Ook een seksobject verdient liefde en respect.

Warme groet en een lieve knuffel Anna EM

PS. Ook is er een handboek sekswerkers voor journalisten.

Aanvulling: Als wij nog eens gaan omdenken: “Ik had geen centjes gespaard en hoorde dat mensen op onlyfans zo’n 40 tot 50k per maand verdiende” Zullen wij dan nu eens het balletje bij de betalende mensen neer gooien? ipv bij de content creator, want blijkbaar zijn er veel mensen die stiekem 😉 betalen, maar zich wel schuldig maken aan het valse geroezemoes waardoor het stigma blijft voort bestaan.

en_GBEnglish (UK)